28 Eylül 2014 Pazar

LIFE IS SOMETHING....

Shine
Life is something we all share,
Just like oxygen, in the air.
The way we live it, is up to us,
With a negative or with a plus.
Life is something, we should cherish,
We never know, when we'll perish.
Live each and every single day,
Smell the flowers, stop and play.
Life is something, we've been blessed,
Choice is yours, choose your quest.
Follow your passions, and you'll be fine,
With the right attitude, you will shine.


*Hani sabah mis gibi bir kahve kokusuyla gülümseyerek uyanırsın ya
Hani camı açtığında yağmur sonrası toprak kokusunu çiğerlerine çekersin ya
Hani yediğin çok güzel birşey gözlerinin kapanmasına ve anın tadını çıkarmana neden olur ya
Hani o öpücükle eriyip kaybolup gidersin ya
Hani seyahat edersin ve kendini en en özgür hissedersin ya
Hani sana sarılır ve o an hiç bitmesin istersin ya
Hani eski bir eşya bulursun seni çok uzak anlara taşır ve anıları yaşatır ya
Hani annen seni kucaklar ve yine onun küçücük kızı/oğlu oluverirsin ya
Hani sana sadece bakar ama o bile içini titretir ya
Hani tatilde olursun uzanırsın ve hiçbirsey umrunda olmaz ya
Hani dışarısı buz gibi, kasvetli ve sırılsıklam olur sen battaniye altında kedi gibi mırıldanırsın ya
Hani aslında çocuk istemezsin ama kücücük biri gelir sana kocaman gözlerle bakar içini eritir ya
Hani iğrenç bir gün geçirirsin ama tanımadığın biri sana gülümser ve güç verir ya
Hani yürüken biri yanından seni heyecanlandıran bir parfüm kokusuyla geçer gider ve seni nedensiz mutlu eder ya....
Hani.....Hani.....Hani....
Ne şan, şöhret, kariyer... hayat işte sadece "öyle birşey" ;)


26 Eylül 2014 Cuma

YADA SUSHI

Which one do you prefer? Salmon sushi or tuna sushi or maybe sushi with crab meat and crispy potato? My favorite one was in Yada Sushi -one of the most popular sushi restaurants in Istanbul- Volcano roll. Shrimp, surumi crap, octopus, scallop and Japan mayoinese....yumyum :)Yeeees I love sushi

*Geçtiğimiz günlerde Mekanist ekibi ile İstanbul'da sushi severlerin en çok tercih ettiği yerlerinden biri olan Yada Sushi'deydim. Sushiyi çoooook sevdiğimden değil :P sadece SİZLER için yine hapur hupur yedim, herşeyi tek tek denedim :))) Hemen favorilerimle başlayayım. Bana göre gecenin birincisi kendisi ile aşk yaşadığım Avakado Tofu salatası oldu. İçinde semizotu ve reyhan bulunan bu müthiş salata kızartılmış tofu parçaları ile süslenmişti. Ve sushiler....Tüm yemek boyunca farklı farklı sushiler denedik somonlu, avakadolu Crunchy roll'den -içerisinde krem peynir ve çıtır hamur da bulunuyor- California roll'a kadar. Ama benim yine sushilerde favorilerim var Volcano roll ve Tornado Crab roll. Volcano karides, yengeç, ahtapot ve deniz tarağından oluşan bir deniz mahsülleri şöleni ve Tornado Crab ise içi yengeç, salatalık, avakado dışı ise çıtır patates ile kaplı. Tahmin edeceğiniz gibi sushiler saniyeler içinde tüketildi. Veeee gelelim en sevdiğim kısım olan tatlı faslına. Balkabağı, kızarmış dondurma ve ballı kızarmış muz üçlemesini de yedikten sonra mutluluktan zıplaya zıplaya Yada Sushi'den ayrıldık :))) İstinye taraflarına yolunuz düşerse nerede lezzetli sushileri bulabileceğinizi artık biliyorsunuz ;)


23 Eylül 2014 Salı

PHOTO SUMMARY

September is the month of parties and events. I was really busy the last days :) A new Nespresso shop opened in Istanbul, my friend Cem Karakuş organized an amazing party at LaBottega, we visited with my friends a new Cafe&Brasserie, I learned how to make Mojito and Cuba Libre, we celebrated Postkolik's (a Turkish magazine) new edition and we will have this weekend a special organization "GurmeRun" 



*Yaz sezonunu bitirdik ve sonbahara çooook hızlı bir geçiş yaptık :S Hava bir anda soğudu ve güneş ortadan çabucak kayboldu ama bir yandan da özlediğimiz organizasyonlarda ani bir patlama oldu. Kısa kısa son günlerde neler yapmışım bir göz atalım.... ;)

18 Eylül 2014 Perşembe

BERRYDEWFASHION

Heeey I have a new fashion account on Instagram :) I share black&white photos of celebrities, my fashion picks, crazy bags -which are my addictin-  #berrybags, streetstyle, inspiration, catwalk and editorial photos. If you have passion for fashion please visit and follow me ;)
Instagram: "berrydewfashion"


*Huhuuu benim Instagram'da bir moda hesabımın da olduğunu biliyor muydunuz?
@berrydewblog hesabımda bir iki istisna dışında sadece kendi çektiğim fotoğrafları paylaşıyordum ama yeni moda hesabım @berrydewfashion da hem stil hem de fotoğraf kalitesi olarak beğendiğim resimler var. "Black Label" ünlülerin siyah beyaz fotoğrafları, "Inspiration" ilham veren moda çekimleri, "StreetStyle" sokak modasından çarpıcı örnekleri, "Berrybags" tutkum olan çılgın çanta fotoğrafları, "Catwalk" defilelerden örnek parçaları ve "Berry's pick" benim en beğendiğim parçaları bu başlıklar altında paylaşıyorum. Göz atmak ve takip etmek isteyenleri beklerim ;)
Instagram: "berrydewfashion"

17 Eylül 2014 Çarşamba

FAUCHON PARIS

One of my favorite places in Paris, Fauchon. The birthplace of Fauchon, Place de la Madeleine has become an iconic landmark in gastronomy.  Auguste Fauchon first set up business in 1880 with his fruit and vegetable cart, and opened his first store in 1886. All that Fauchon has to offer is now showcased at this location: catering and a patisserie, a gourmet food store and gift shop, chocolates, confectionery and tea, etc. It also now features a café and a lunch counter, as well as home delivery services. I tried many different things like macarons, desserts, salads.... and everything was sooooo delicious :)


*Fransa seyahatlerimin en sevdiğim kısmı rengarenk ve birbirinden lezzetli tatlı keşifleri. Bu nedenle tatlı dosyasının ikinci postu yine Paris'den. Fauchon'u artık Türkiye'de de biliyoruz ve bayılıyoruz. Akasya alışveriş merkezinde mayıs ayında açtıkları ilk mağazları tatlı severlerin gönüllerini çoktan fethetti bile. Ben İstanbul'daki şubeye henüz gidemedim ama Fransa'daki Fauchon'u gezdim, gördüm, denedim ve tabii ki bol bol fotoğraf çektim. Fauchon'a girdiğiniz anda büyüleniyorsunuz, dekorasyon ve menülerde kullandıkları renkler, birbirinden çekici çikolata ambalajları, reçeller, şaraplar, peynirler, macaronlar....kısaca tüm yiyecekler iştahınızı açıyor. Ben çooook lezzetli deniz mahsüllü bir salata yedim, sonra adıma yaraşır berry'li bir tatlıyı yuttum, milföylü bir tatlıyı da süpürdüm, hızımı alamadım ve yiyemediğim macaronları da paket yaptırdım :))) Tatlılar çok hafifti, macaronlar da çok başarılı. Fauchon keşfimden çok mutlu ayrıldım, tüm yiyecekler birer sanat eseri gibi büyük bir özenle hazırlanmış. Evet biraz pahalı ama bunun yanında çok lezzetli ve havyardan çaya kadar birçok seçenek mevcut ;) Yolunuz Paris'e düşmese bile bence İstanbul'daki Fauchon'a mutlaka bir uğrayın ve kendinizi birazcık şımartın....


13 Eylül 2014 Cumartesi

SEPTEMBER ISSUE

"Come" said the Wind to the Leaves one day. "Come over the meadow and we will play. Put on your dresses of red and gold. For summer is gone and the days grow cold"
It's September and autumn starts. But it is still hot in Turkey ;) September is the best time for vacation. You can keep the summer feeling, it is not crowded and not so expensive, no children screams, sea is clean.... and there are many other reasons for a holiday in September. 
P.S. All photos were taken by me, 2013 September-Alaçatı :)))



*Yaz bitti :( ama eylül de çok güzel bir ay, hem de tam seyahat ayı. Neden eylülde tatil yapmamız gerektiğini biliyor musunuz? Çünküüüü....