30 Kasım 2014 Pazar

HAPPY BIRTHDAY JAMIE'S

Jamie's Italian Turkey celebrated their first birthday last week. And guess who was invited :P I had an amazing time. Good music, delicious pizzas and a huge Tiramusu cake... Happy birthday Jamie's Italian, I wish you many many yummy years in Istanbul ;)


*Bir sene önce Jamie's Italian İstanbul'da açıldı. Ben Jamie's deki lezzetleri ilk tadan şanslılardan biriydim ve kendimi bir kez daha çok şanslı hissediyorum çünkü ilk yaşgünlerini Jamie's ekibi ile birlikte kutladım :) Medya temsilcileri, Zorlu çalışanları ve Jamie's severlerin bir araya geldiği bu gece çok eğlenceli geçti. DJ Barthez ve DJ Septem'in canlı performansları eşliğinde birbirinden değişik içkilerimizi yudumlayarak fırından yeni çıkmış sıcak pizzaları da tatma fırsatımız oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde bizi kocaman bir süpriz bekliyorudu. Jamie's Italian'in Operasyon Müdürü Volkan Açıl'ı takip ederek Zorlu girişinde bulunan Jamie's yazısının önündeki süpriz bir pastaya ulaştık.Veeee partiye katılan tüm konuklarla birlikte özel Tiramisu pastayı kestik. Mutlu yıllar Jamie's Italian, umarım daha nice güzel yaşları hep birlikte kutlarız :)))


23 Kasım 2014 Pazar

ROMANTIC BABYSHOWER :)

Few weeks ago my dear friend Serap Tan organized a beautiful baby shower. Games, food, gifts, an amazing decoration, cakes and cookies, pink lemonades and many other preparations.... We had so much fun ;)


*Geçtiğimiz haftalarda çok özel bir etkinlik için birçok eski ve yeni dostla bir araya geldik. Hepimizin buluşma amacı sevgili Serap Tan'ın aramıza katılacak olan minik kızı Tanem'e şimdiden merhaba demekti :)  
Not: Tanemcik aramıza katıldı şimdi ve çok ama çok sağlıklı ve annesi gibi güzel bir kız
Serap'ın partilerini ve hazırladığı buluşmaları daha önce blogumda defalarca okudunuz. Bu özel baby shower partisi de inanılmaz renkli ve cıvıl cıvıl geçti. Serap her zamanki gibi bizlere muhteşem süprizler hazırlamış ve hamileliğinin son günlerine yaklaşmış olsa bile bir saniye bile durmadan tüm konukları ile tek tek ilgilendi. Bu kadar keyifli bir babyshower olunca ben de düşündüm ki detayları paylaşırsam belki yakında bir baby shower yapmayı planlayanlarınız için bu yazdıklarım rehber olabilir ;)


17 Kasım 2014 Pazartesi

SECDUS

Secdus was launched in the summer of 2010 as a hobby. After the good comments about her handmade designs, she started an online shop on Etsy. She just named the store as Secdus which is her nick name. She got the brand name of Secdus and started to design pillows for a very popular store in Turkey. Secdus also opened the cafe of her dreams. Now her dream has came true and she is doing what she loves.....


*Bir yıl kadar önce bir Instagram hesabı keşfetmiştim. Fotoğraflara her baktığımda içimin açıldığı, ne kadar yaratıcı dediğim bir hesap. Secdus'du adı ve yüzünü hiç göstermiyordu ama bizlerle kocaman yüreğini paylaşıyordu. Sonra Secdus bir müjde verdi, hayali olan cafe'yi açmıştı. Bir "merhaba" demeden olmazdı :) Tuttum arkadaşımın elinden ve Secdus'u anlata anlata onu da sürükledim peşimden :D Ama iyi ki gitmişiz çünkü tahmin ettiğim gibi sımsıcak bir gülümseme bizi sevgiyle karşıladı. Bir saat oturup birşeyler içer sonra da yemeğe gideriz dediğimiz ziyaret cafe kapanıncaya kadar bol sohbet ile sürdü. Kitap tavsiyeleri, projeler, biraz hayat biraz hayaller derken zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadık. 


11 Kasım 2014 Salı

CEMILZADE

Do you know the history of turkish delight? The Ottoman word for turkish delight Lokum originally meant "beeing good for the throat" Turkish delight was probably first eaten in the fifteenth century. In the seventeenth century it became known also to Europe. Turkish delight is always made of a mixture of sugar syrup and starch. Cemilzade is a 130 year old company. Cemil Bey ,who had founded Cemilzade in 1883, opened at the young age of sixteen his own shop in Istanbul. His shop offered traditional Ottoman sweats like Turkish delight, marzipan and candy in many different flavours. Now this little shop is one of the best in Turkey.

*Benim ilk İstanbul'a taşındığım yıllarda Carousel alışveriş merkezinde Renoir isimli bir cafe vardı. Ben orayı hem nezih ortamı, hem de her yerde Renoir'ın farklı farklı resimleri bulunduğu için çok severdim. Sanat dolu bir yerdi bu ufak cafe. Ortasında bir piyano bulunur ve günün belli saatlerinde canlı müzik olurdu. Sonra birden bire burası kapandı ve yerine malum kahve zincirlerinden biri açıldı. Benim başka cafelerle bir derdim yok ama bu kadar özel ve güzel bir yerin yitip gitmesine çok üzülmüştüm. Neden şimdi böyle bir hikaye anlattığımı merak ediyorsunuzdur. Nedeni bazı değerler yok olmadan sahip çıkmamız gerektiği için. Ben geçtiğimiz günlerde Zomato'nun bir etkinliğine katılıp Cemilzade firması ile tanıştım. 130 yıllık bir geçmişe dayanan ve Udi Şekerci Cemil Bey tarafından kurulan Cemilzade'de şimdiye kadar yemediğiniz lezzette lokumlar tadabilirsiniz. Sakızlı, meyveli, fıstıklı ve tabii ki efsane olan manda kaymaklı lokumlarının yanı sıra; badem, hindistancevizi ezmeleri, akide şekerleri, ev yapımı sakızlı kurabiyeler ve daha sayamadığım onlarca çeşit. Cemilzade bir aile işletmesi ve şu anda 4.kuşak torunları tarafından yönetilmekte.


5 Kasım 2014 Çarşamba

BEST OF INSTA

Here is a little summer breeze ;) Autumn is almost done and snow is around the corner. I thought these photos will be a good way to summarise my summer. Enjoy the Instasummer photos :)



*Ben bir yaz çocuğuyum.... böyle sıcacık olsun, güneş içimizi aydınlatsın, mis gibi bir deniz kokusu yayılsın, her yer cıvıl cıvıl olsun :) Bu nedenle kışın geldiğini uzun bir süre red ederim. Ama artık kaçış yok, o zaman yazın son günlerinden kalan anılarla avunalım....

3 Kasım 2014 Pazartesi

HI PHILIP CHIANG :)

Philip Chiang was in Istanbul :) P.F.Chang's is an Asian themed US casual dining restaurant chain in the United Stats with locations across the country. The chain was founded in 1993 by Philip Chiang and Paul Fleming. The first reataurant was opened in Arizona. We had the chance to meet Philip Chiang and to try the new sushi menu :)



*Bir sushi sever olduğumu herhalde bilmeyen kalmamıştır. Özellikle farklı ve yeni lezzetleri denemeye bayılırım. Geçtiğimiz haftalarda P.F.Chang's e özel bir menü tanıtımına gittiğimi hatırlayacaksınız. "Sushi a la P.F.Chang's" adını taşıyan yeni sushi menüsünü deneme fırsatını bulmuştum. Bu yeni menü tanıtımı çerçevesinde geçtiğimiz günler P.F.Chang's markasının kurucusu Philip Chiang İstanbul'a geldi ve Asya mutfağından özel yaşamına kadar birçok sorumuzu cevaplayıp bizlerle sohbet etti. Eeeee tabii bunu birbirinden lezzetli sashimi, tempura ve tabii ki sushiler eşliğinde gerçekleştirdik :)