29 Aralık 2014 Pazartesi

ROKA PERA

Roka Pera is the Istanbul branch of the Roka Bahce restaurant in Alaçatı (which is a popular summer place in Turkey) You can find in Roka Pera unusual Aegean herb, meze (a selection of small dishes served to accompany alcoholic drinks as a course or as appetizers before the main dish) and many other delicious traditional foods. Stuffed vine leaves with cherry, grilled octupus, artichoke, eggplants....yummy for the tummy ;)


*Alaçatı'yı özleyen var mı? Ben çooook özledim ama o kalabalığı itiş kakışı değilde kumunu, denizini, güneşini; renkli sevimli mekanlarını ve de birbirinden lezzetli yemeklerini. Yemek denildiğinde aklıma ilk gelen muhteşem zeytinyağlılar ve o taze taze Ege otları. İzmir'i bu kadar özlemişken Roka Pera bana ilaç gibi geldi.


14 Aralık 2014 Pazar

HOTEL CASA MORGANO

Hotel Casa Morgano was the dream hotel during our Capri visit. Rooms with a marvelous view of the sea. From the terrace the Bay of Marina Piccola and green slopes of Monte Solaro can be seen. Everything was soooo beautiful and comfortable. I liked the breakfast with fresh fruites and we tasted also Capri's delicious seafoods. Hotel Casa Morgano was amazing!!!


*Çok ama çok uzun bir aradan sonra İtalya seyahatimin detaylarına devam ediyorum ve bir daha bu kadar uzun bir ara olmayacağına da sööööz veriyorum ;) Capri adasını daha önce anlatmıştım ama "Berry üzerinden yıllar geçti biz unuttuk gitti" diyenler için tık tık. Zaten Capri'ye gitmek oldukca havalı birşeyken orada muhteşem manzaralı bir otelde kalmak benim içimdeki mankeni ortaya çıkardı ve başladım birbirinden muhteşem pozlar vermeye. O an kendimi harika ötesi hissetsemde sonrasında fotolara bakınca anladım ki benden moda bloggerı falan olmazmış. Bir insan bu kadar mı na-ma-non fotojenik olabilir :S Bu nedenle artık manzara, yemek, ot, kelebek fotoları ile idare etmeye devam edeceksiniz :(


7 Aralık 2014 Pazar

İFSAK

I'm so proud to finally announce my first photo exposition :) One year ago I attended to a photo seminar in İFSAK (Istanbul Photo Club) and finally we are done with our class project. The photos are now on show at IFSAK Gallery in Istanbul. I'm soooo happy and I hope you will like my 3 photos.... Yuppieee!!!


*Şimdi size çoooook havalı birşey açıklayacağım "Benim resim sergim vaaaaar" yuppie!!! Bir fotoğraf tutkunu olduğumu sanırım birçoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmediğiniz geçtiğimiz sene bunu amatör seviyeden bir tık yukarı taşımaya karar verip fotoğraf eğitimi almaya başlamam. O dönemde uzun uzun araştırıp bunun için en uygun yerin İFSAK olduğuna karar vermiştim. Bugün çektiğim resimlere bakıp düşünüyorum da iyi ki İFSAK'a gitmişim :) İFSAK 29 Kasım 1959 tarihinde, “Erenköy Amatör Foto Kulübü” adı ile faaliyetine başlamış ve 1962 yılında bugünkü “İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği” (İFSAK) adını almıştır. Sadece fotoğraf değil sinema sanatına da ilgi duyan, kendisini geliştirmek isteyenler için seminerler ve atölye çalışmaları bulunan İFSAK'da teorik bilginin yanı sıra bol bol uygulama da var. Diğer kurslardan farklı olarak eğitimin sonunda sizlere 6 ay- 1yıl süren bir proje konusu veriliyor veee sonrasında bolca çalışma, fotoğraf gezisi ve değerlendirme toplantıları başlıyor. Ben İFSAK'ın 188.dönemi olarak mezun oldum ve şimdi de bu keyifli sürecin sonuna geldik. Berry artık gururla resimlerini sunar :))) 22 Kasım-12 Aralık tarihlerinde yer alacak olan 188.dönemin sergisine tüm fotoğraf severleri ve fotoğraflarımızı görünce sevecek olanları bekleriz :P Sergimiz İFSAK, Taksim'de ;)

Photo 1 ;)

2 Aralık 2014 Salı

GOODBYE AUTUMN

I never promised you a happy ending
You never said you wouldn't make me cry
but summer love will keep us warm long after
our autumn goodbye.....


*Tam yaz keyfinden sonra sonbahar renklerine yeni yeni alışmışken kış geldi :S Soğuk şimdi daha soğuk, günler ise daha da karanlık. Ama olsun kış da güzel çünkü bahar geliyor ardından :P Sonbahara geçtiğimiz günlerde gittiğim Atatürk Arboretumu fotoğrafları ile veda ediyorum. İstanbul'da henüz AVM yapılmamış son yeşil alanlarımızdan biri olan bu muhteşem yere umarım dokunmazlar da yeni nesiller hayatın sadece gökdelen ve betondan ibaret olmadığını öğrenme şansı bulur. Eğer henüz gitmediyseniz mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.