22 Haziran 2015 Pazartesi

ST.REGIS BRASSERIE

Do you know that Bloody Mary is first created in 1934 at the original St.Regis Hotel in New York? The Bloody Mary is an indelible part of the St. Regis experience. Today each St. Regis hotel presents its own interpretation of the original recipe. I believe I tried the whole menu at the Brasserie :S A French- and Turkish -inspired menu. Crafted by Chef Gürcan Gülmez, it introduces creative interpretations of authentic recipes prepared with the freshest ingredients.


*Birkaç yıl önce NY'daki kuzenimi ziyaret etmiştim, kendisi NewYork'un en iyi otellerinden birinde çalışmaya başlamıştı. Bizi büyük bir sevinçle karşıladı, özlem giderdik, oteli gezdik ve birşeyler içip uzun uzun sohbet ettik. Çok özel bir oteldi burası, çatal bıçaklar gerçek gümüşden ve ünlü mağaza Tiffany'den geliyordu. İnanılmaz bir çay içmiştim, garson çok özenli bir seremoni ile çayı bize ikram edip öncesinde kokusunun iyi olup olmadığını şarap gibi kontrol etmişti. Otelin barı da ayrı bir özelmiş, Bloodymary bu barda bulunmuş. O gün kendimizi kraliyet ailesi gibi hissetmiştik. Geçenlerde öğrendim ki bu otelin İstanbul şubesi açılmış. Evet St.Regis'den bahsediyorum, artık Nişantaşı'nın en gözde mekanlarından biri olan St.Regis. Veeee bugünkü post St.Regis'in zemin katında hemen cadde üzerinde bulunan St.Regis Brasserie ile ilgili. Baştan uyarayım çok lezzetli bir yazı okuyacaksınız ;)


15 Haziran 2015 Pazartesi

UNION 22

Union 22 is a lovely restaurant where you can eat during the day and it is a great party place at night. I had the chance to try their new breakfast menu. Is it not yummy looking? ;)


*Nişantaşı'nda son günlerde bir hareketlenme var. Yepyeni mekanlar birkaç aydır ardarda açılıyor. Bunlardan en popülerlerinden biri de Union 22. Kahvaltı, öğle yemeği, lezzetli kahveler, akşam yemekleri, rengarenk kokteyller ve bol bol sohbet var burada. Geçtiğimiz günlerde Union 22'nin iştah açıcı kahvaltı menüsü ile tanıştık. Her zevke hitap eden birbirinden farklı kahvaltı seçeneklerinden istediğinizi seçebilirsiniz. İster formunuza dikkat edin, isterseniz amaaaan can boğazdan gelir diye düşünün Union 22'de mutlaka kendinize göre birşeyler bulabilirsiniz. Nişantaşı sakinleri Union 22'yi çoktan bağırlarına basmış, ben ne zaman oradan geçsem içerisi kalabalık. Kahvaltı keyfinize "At Origin Coffee"nin birbirinden lezzetli kahveleriyle de keyif katabilirsiniz. Biz Union 22'yi çok sevdik ve Blogger partimizi de burada verdik ama onun detayları da artık bir başka postta ;) 

7 Haziran 2015 Pazar

♥MERHABA♥

Hi :) I couldn't write for a long time but I'm here again. My life was a little bit complicated and I had no energy and willingness to write something. I feel now better and everything is more clear now. Be ready for some changes and surprises ;) I realized how I missed my blog
P.S. "Merhaba" means in turkish "Hello" ;)



*Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba :) Ben bir süredir yazamıyorum ama sanmayın ki bu tembellikten, sadece hayat şu sıralar biraz karışık ve nedense bir süredir içimden bir şey de yazmak gelmedi. Ama gri kafa karıştıran günler artık geride kaldı ve ben yine renklerime kavuştum. Bu neredeyse bir aylık sürede neler mi yaptım? Gezmeye ve tadımlara devam ettim, bir ara ucuz atlatılmış bir kaza geçirdim ama endişeye gerek yok artık çok iyiyim, İzmir'e gittim ve enerji ile doldum ve de en önemlisi hayatımla ilgili önemli kararlar aldım ya da almaya devam ediyorum demek daha doğru olur çünkü hala netleştirmem gereken bazı detaylar var. Yakında bunların neler olduğunu anlatacağım ama bazı ufak süprizler ve değişikliklere de hazır olun ;) O zaman hiç vakit kaybetmeden biriken onlarca postumun bombardımanına başlıyorum ve tekrar kocaman bir MERHABA