Roka Pera is the Istanbul branch of the Roka Bahce restaurant in Alaçatı (which is a popular summer place in Turkey) You can find in Roka Pera unusual Aegean herb, meze (a selection of small dishes served to accompany alcoholic drinks as a course or as appetizers before the main dish) and many other delicious traditional foods. Stuffed vine leaves with cherry, grilled octupus, artichoke, eggplants....yummy for the tummy ;)
*Alaçatı'yı özleyen var mı? Ben çooook özledim ama o kalabalığı itiş kakışı değilde kumunu, denizini, güneşini; renkli sevimli mekanlarını ve de birbirinden lezzetli yemeklerini. Yemek denildiğinde aklıma ilk gelen muhteşem zeytinyağlılar ve o taze taze Ege otları. İzmir'i bu kadar özlemişken Roka Pera bana ilaç gibi geldi.
Alaçatı müdavimlerinin aşina olduğu Roka Bahçe lezzetleri artık Roka Pera adıyla İstanbul'da.
Roka Pera'daki tadımımıza harika mezeler ile başladık. Tahinli patlican ezmesi, vişneli yaprak sarması, ahtapot salatası,
şevketi bostan (ki ben kendisine bayılırım ve inanılmaz özlemişim
kalp-kalp) pancar ve cevizli börülce, kıtır enginar, bulgurlu maydanoz
salatası...ve daha birçok lezzetli meze ile şölensel bir giriş yaptık.
Tüm mezeler taze ürünlerle hazırlanmıştı ve birçoğu özel olarak Ege
bölgesinden Roka Pera'ya geliyordu. Ara sıcaklarda da Roka Pera bizi
şaşırtmaya devam etti. Bana göre gecenin favorisi levrek ile üzeri perde
pilavı gibi kaplanmış deniz mahsüllü pilavdı. Bunun dışında asma
yaprağında sardalyadan, özel ege otlu mücvere kadar yine inanılmaz
lezzetler masamızı şenlendirdi.
Ben lor peynirli ve ege otlu kalamarı
mutlu mesut yerken masanın geri kalanı isli boşnak sucuklarını afiyetle
mideye indiriyordu :) Tüm yemeklerden artık patlama noktasına
geldiğimizde öğrendik ki daha ana yemeğe henüz ulaşamamışız. Bir anda
masaya enginarlı pazılı oğlak kapama, kalamarlı fener balığı yahnisi ve
Boşnak köftesi geldi. Biz bu kadar doymuşken tüm gelenleri nasıl
yiyeceğimizi düşünüyorduk ama bir baktık ki 5 dakika sonra sofrada
hiçbirşey kalmamış :))) Özellikle Boşnak köftesi gecenin en başarılı
yemeklerinden biri ilan edildi.
Şimdi diyeceksiniz ki "Bu kadar yedikten
sonra tatlılar yalan olmuştur" ama çooook yanılıyorsunuz. Roka Pera'nın
tatlıları yemekler kadar lezzetliydi. Limonlu lor kremalı karadut
reçeli ve cevizli tahinli kabak tatlısı bu keyifli yemeğinde muhteşem
finalleri oldu. İzmir'e benim gibi bir türlü gidemeyenler ve çok
özleyenler artık Ege lezzetleri size sadece Pera kadar uzak, şimdiden afiyet olsun ;)
This looks so good :) Happy New Year xx
YanıtlaSil