2 Mayıs 2016 Pazartesi

SİNGAPUR'DA SİZİ HAYRETE DÜŞÜRECEK 10 ŞEY

Hi, I just wanted to say hi after a long break of 2,5 months. I'm extremely sorry that I couldn't write on my blog, but you can check anytime my new blog www.berrydewblog.com  This post was actually written for a well-known turkish webside- but it was never published. So I decided to share it here ;)


*Bu yazı aslında bilinen bir web sayfasında yayınlanması için yazılmıştı, ama çooook şanslı bir insan olduğum için yine pürüzler çıktı ve olmadı. Ben de emeklerim bari boşa gitmesin madem ki yazdım o zaman yayınlayayım dedim ve işte taataaaaamm..... ;)


SİNGAPUR'DA SİZİ HAYRETE DÜŞÜRECEK 10 ŞEY 
Singapur, Malay yarımadasında bulunan ve nüfusu üç farklı etnik gruptan oluşan (Çinliler, Malezyalılar ve Hintliler)şaşırtıcı bir ülke. Ufacık bir balıkçı kasabasıyken dev bir liman kentine dönüşen Singapur aslında bir aslanlar şehri. Singapur'a gittiğinizde süprizlere hazırlıklı olun. Aynı caddeleri paylaşan mistik tapınaklar ve görkemli gökdelenler, Michelin yıldızlı restaurantların yanında sokak yemekleri, modern alışveriş merkezlerinin gölgesindeki halk pazarları...ve çok daha fazlası Singapur sokaklarında mevcut. İşte sizi Singapur'da hayrete düşürecek şeylerin listesi...



1-Gardens by the Bay
Bir diğer adı Avatar bahçeleri olan Gardens by the Bay "Supertree" denilen devasal yapay ağaçlardan oluşuyor. Güneş enerjisi sağlayan, binlerce bitkiye yuva olan, yağmur suyunu biriktirip ürettikleri enerji ile akşamları da aydınlatma görevi gören bu ağaçlar aynı zamanda temiz hava da üretiyorlar. Yani süper ağaç ünvanlarını sonuna kadar hak ediyorlar.


2-Marina Bay Sands Hotel
Üç devasal bina ve onların üstüne oturtulan bir gemiden oluşan bu otel Asya'nın en büyük 6.oteli olma özelliğini taşıyor. Marina Bay Sands sizleri sadece görüntüsüyle değil sahip olduğu özellikleriyle de hayretler içerisinde bırakacak. Ör/ 132.000 adet Swarovski taşla süslenen 7.1 tonluk avizesi, tepesideki geminin Eyfel kulesinden daha uzun olması, gemi bölümünde 250 adet ağacın ve 650 adet bitkinin yaşaması gibi upuzun bir listeyi sıralayabiliriz.


3-Teras havuzu
Hani şu sonsuzlukta yüzüyormuşsunuz hissini veren muhteşem havuzlar var ya işte onların gökyüzünde uçtuğunuz hissini yaşatanlar da Singapur'da. Rooftop havuzlarının en büyüğü ve aynı zamanda en meşhuru Marina Bay Sand's Oteli'nin havuzu. 150 metre uzunluğundaki havuzun kenarına yüzdüğünüzde (-ki aşağıya düşmemeye dikkat edin ;) göreceğiniz manzara bir süre nefesinizi kesecek ve bu havuzdaki suyun hayatınız boyunca içeceğiniz sudan daha fazla olması gerçeği de sinirlerinizi bozacak


4-"The First generation" heykeli
Singapur'da sokaklar sanatla dolu. Nehirdeki Cavenagh Köprüsü kıyısında bulunan ve yüzmek için nehire atlayan çocukları betimleyen bu heykel görenleri önce şaşırtıyor sonra ise kocaman gülümsetiyor.


5-Su ve ışık gösterisi
Asya kıtasının en büyük su ve ışık gösterisi Singapur'da. Marina Bay Sands Otelinden yükselen lazer gösterisi oteli tüm ihtişamı ile göstermekte. Su gösterisi ise otelin hemen önündeki alanda yapılmakta. Sudan yaratılan üç ekranda suyun hikayesi lazerlerle anlatılmakta. Bu iki ödüllü gösteri ile büyüleneceksiniz.



6-Ani yağmurlar
İlk kez bir uzakdoğu ülkesine gidiyorsanız muson yağmurlarına hazırlıklı olun. Daha şemsiyenizi açmanıza fırsat bile kalmadan bir kova suyu kafanızdan boca ediyorlarmış gibi bir hisse kapıldığınız bu yağmurlar başladığı gibi bir anda sona ermesiyle de sizi hayretler içine düşürecek. Ve yağmurdan 5 dakika sonra her yerin kupkuru olup hiçbirşey yaşanmamış gibi yazdan bir havaya dönüşmesi kafanızda kocaman soru işaretlerine neden olacak


7-TWG Tea Salon
Uzakdoğulular için çay çok önemli ama siz yine de TWG Tea Salona gittiğinizde 800 çeşit çay bulunan menüyü gördüp şok geçirmeyin. Menüde Türk çayının da olduğunu özellikle belirtmek isterim!


8-Kafes olmayan hayvanat bahçesi
Singapur'un turistik aktivitelerinden biri olan gece safarisinde hayvanların arasından arabayla geçiyorsunuz. Elinizi uzattığınızda dokunabileceğiniz kadar yakın olan hayvanlar bir kafeste değil ve işin ilginç yanı siz de değilsiniz. Neyseki yırtıcı hayvanların etrafına derin bir çukur kazmayı akıl etmişler ama yine de doğanın içinde bu kadar özgürce dolaşmak insana bayağı bir ilginç geliyor. 


9-Fountain of Wealth
Singapur'un en büyük alışveriş merkezinde dolaşırken bir anda dünyanın en büyük çeşmesi ile karşılaşabilirsiniz. Dev bir çemberden akan sular günün bazı saatlerinde kesiliyor ve ziyaretciler dilek dilemek için çeşmenin içinde dolaşabiliyorlar.


10-Yasaklar
Yerlere tükürmenin, sokakta sigara içmenin, yaya geçidi haricinde karşıdan karşıya geçmenin, toplu taşıma araçlarında yeme-içmenin, yolda sakız çiğnemenin, hatta ve hatta eczaneler haricinde sakız satışının yasak olduğu bir ülke Singapur.

2 yorum:

audrey dedi ki...

ben gittiğimde otel ve bahçe inşaat halindeydi ama diğerlerini gördüm yasaklar acaip hakikaten ama insan alışıyor hemen ilginç bir bir ülke ben çok sevdim..

BERRY-DEW dedi ki...

Singapur her gün gelişmeye devam eden bir ülke, ben de çok sevdim hem de garip kurallarına rağmen. Umarım ikimizde tekrar gideriz 👋🏻😊