The Grand Tarabya Hotel is one of the first 5 star hotels in Istanbul and it has hosted generations with the highest quality and has been a landmark of the area. The Hotel is now rebuilt to start with a completely new face by modernizing its tradition. There are many beautiful restaurants, cafes and bars in Grand Tarabya. I was invited by Mekanist to the amazing seafood restaurant Limani. Limani is a perfect place to enjoy seafood cuisine with a Bosphorus view ;) You can find here also local specialities and yummy desserts. Check the photos and you will see what I mean ;)
*Dışarıda yağmur fırtına, ortalık uçuşuyor ama biz içeride sımsıcak bir ortamda, çok keyifli bir sohbet eşliğinde inanılmaz lezzetli yemekler tattık :) Sanırım bu güzel gece en iyi bu şekilde özetlenir... Yine bir Mekanist etkinliği ama bu sefer çok özel bir mekandayız. Kısa bir süre önce yenilenen The Grand Tarabya Otel'deki "Limani Restaurant"tayız :) Tadında Seyahat, Küçük Martha İşbaşında, İstanbul Kazan Ben Kepçe, Mekanist'ten Elif ve tabii ki Ebrashcaaaa ile ufacık bir grubuz ama sohbet muhabbet kocaman.
Ben erkenden geldiğim için önce Tarabya Otelin lobisinde kendime pufidik
koltukların çok olduğu bir köşe seçtim ve en sevdiğim çayı ısmarladım.
Tarabya Otel'in çalışanları sadece güleryüzlü değil aynı zamanda insanı
mutlu ve rahat ettirmenin tüm detaylarını çok iyi biliyorlar ;) Bir
yanımda atıştırmalıklarım diğer yanımda dergilerim ve ortada hayatımda
ilk kez gördüğüm çayım için özel olarak getirilen kum saatim (gerçi
kendisi likitti) ile takılıyorum. Gözlerimi saatten bir saniye bile ayırmadım ki
çayın demlenme süresini kaçırmayayım! Keyfime keyifler katarken sevgili
Ebrashcam geldi ve Limani Restaurant'ta geçtik.
Limani çok şık bir mekan ve özellikle iş yemekleri ve özel kutlamalar
için tercih ediliyor. Biz birbirinden iştah açıcı mezelerle yemeğimize
hızlı bir giriş yaptık. Humus, lakerda, patlican salatası ve marine
edilmiş levrek çok lezzetliydi. Daha sonra şef bizi iyice şımarttı balık
kokoreç, şarap soslu ahtapot ve kağıtta karışık deniz ürünleri ile
neşemize neşe kattı :) Ehhh artık doyduk derken gecenin süprizi
geldiii..."Tuzda Balık" Görsel bir şölenle alevler içinde getirilen ana
yemeğimiz hemen sıcağı sıcağına yanımızda kırılıp bize servis edildi.
Ekip olarak beş dakika önce artık başka birşey yiyemeyiz derken hapur
hupur tuzda balığı birkaç saniye içinde mideye indirdik.
Ve tabii ki tatlılar, eminim bu kadar yemeğin üstüne tatlıları nasıl
yiyebildiniz diye düşünüyorsunuz ama sizlerde bu muhteşem lezzetleri
görseydiniz dayanamazdınız. Önce bizi heyecanlandıran bir baklava tabağı
geldi, daha sonra herkesin önüne birbirinden güzel tatlılardan oluşan
bir tabak bırakıldı. İyi ki de ayrı ayrı ikram etmişler yoksa masada
kavga çıkacaktı. Her yemeği paylaşabilirim ama tatlımı ASLA, hele ki böyle
özel ve güzel olunca. Tahin soslu balkabak dolgulu profiterol, elma
soslu ayva tatlısı, Tobleron çikolatalı cheesecake ve benim favorim
tahin soslu vanilyalı irmik helvası. Bütün bu lezzetlerin mimarı şefimiz
Erdal Bey masayı ziyarete geldiğinde sevinçle kendisini kucakladık.
Sevgili Limani Restaurant ve Tarabya Otel çalışanları bizlere göstermiş
olduğunuz güleryüz ve muhteşem servis için çok çok teşekkürler. Gecenin
mimarı olan Mekanist ekibi de iyi ki varsınız, etkinlikler sizlerle daha
bir keyifli, daha bir özel...♥
Sen ve Ebrar'ım taptığım bloggerlardan ikisi, ne kadar güzel bir yermis orası oyle. İkiniz de neşe saçmışsınız. Girdiği her ortamı aydınlatan melekler, sizi seviyorum :*
YanıtlaSilSağol Fulyacım, İstanbul'a geldiğinde haber ver hep beraber buluşalım ;)))
Sil