11 Ocak 2012 Çarşamba

CLIMATE CHANGE AT THE ARCTIC'S EDGE

I have again a guest, a very special guest who will share a very important project "Climate Change at the Arctic's Edge". Earthwatch Institute is the organizer of this project. Earthwatch is an international environmental charity which is committed to conserving the diversity and integrity of life on earth to meet the needs of current and future generations. The mission of Earthwatch Institute is to engage people worldwide in scientific field research and education in order to promote the understanding and action necessary for a sustainable environment. My friend Özer Kılıçcıoğlu was one of the volunteers for the "Better World Project" And so started his story....


*Bugün yine bir konuğum var :) Özer Kılıçcıoğlu çok yakın bir arkadaşım ve birkaç ay önce özel bir proje için 2 haftalığına Kanada'ya, daha doğrusu kutup çizgisİne gitti. Earthwatch organizasyonu tarafından düzenlenen bu proje kuzey kutubundaki iklim değişikliklerini incelemekte.

Earthwatch, doğal çevrenin ve kültürel mirasın korunması için bilimsel saha araştırmalarını destekleyen ve kamuoyu bilincini artırmak için çalışan küresel bir çevre sivil toplum kuruluşudur. Earthwatch, amatör/ uzman olmayan alan saha gönüllülerinden oluşturduğu uluslararası araştırma ekipleriyle, dünyanın önde gelen kuruluşlarından biridir. Organizasyon 1973 yılında kurulduğu günden bu yana dünyanın en önde gelen firmaları tarafından çalışanları ve paydaşlarının gelişimi ve bu projeden faydalanması adına desteklenmiştir.
Özer bana 500'ün üzerinde resim gönderdi ve fotoğraflar o kadar güzel ki birçoğunu paylaşmaya karar verdim. Bu nedenle 1.bölüm, macera başlasın...... :)
















Hiç yorum yok: