30 Haziran 2012 Cumartesi

JAZZ CLUB IN PARIS

Cafe Universel is a nice place in Paris. You can enjoy live concerts and jam sessions with everything from bebop and Latin sounds to vocal jazz. The relaxed atmosphere attracts students and jazz lovers. We visited a friend who was playing in a jazz band. And they made a really good job!!!


*"Paris postalarının bir sonu gelmeyecek mi" demeyin bu yazıdan sonra ufak bir ara vereceğim :))) Ama o kadar keyifli bir seyahatti ki her anını sizlerle paylaşmak istiyorum ve çılgın bir japon olarak yüzlerce-binlerce resim çektim ;) Gezdiğim yerlerden biri de canlı müzik performanslarının yapıldığı bir mekan olan Cafe Universel oldu. Biraz basık ve salaş bir yer olsa da çalan grup başarılı ve müzik çok keyifliydi. Girişe para verilmiyor yediğinizi içtiğinizi ödüyorsunuz ve yanında canlı müziğin tadını çıkartıyorsunuz ;)


26 Haziran 2012 Salı

PARC FLORAL DE PARIS-2

There was a field in my old town
Where we always played hand in hand
The wind was gently touching the grass
We were so young, so fearless....


*Tam bu yazıyı hazırlarken dev su kaplumbağalarının artık soyunun tükendiği haberini duydum televizyondan :( Yıllardır türünün son temsilcisi olan "Yanlız George" 100 yaşında ölmüş. Ne kadar bencilce yaşadığımızın, etrafımızdaki canlıları umursamadığımızın son örneği. Manzarası kapanıyor diye ağaç kestiren, arabasını park etmek istediği için bahçesini otoparka çeviren, canı sırf eğlenmek istiyor diye hayvanlara eziyet eden bir türün parçasıyız. Bu yazı sana gelsin George en azından bazılarımız etrafımızı önemsiyoruz....



25 Haziran 2012 Pazartesi

EL BESO

Yesterday I had brunch with my mother in El Beso. El Beso is located on the Bosphorus, in the heart of Kuruçeşme. It is a great restaurant with a beautiful view, a balcony and a little garden. Service is good, food is delicious and the atmosphere is amazing. If you are looking for a peaceful place with good scenery then El Beso is the right place :)))

*Yorgun bir haftanın ardından cumartesileri genelde çılgınca eğleniriz, pazarları da ertesi gün işe dönme stresinden midir bilinmez ama huzur isteriz. İşte ben bu huzuru dün El Beso'da buldum. El Beso yardımsever personeli, zengin açık büfesi ve keyifli ortamı ile günümüze renk kattı. Boğazın tüm güzelliği karşınızda, lezzetli yiyecekler sofranızda...size bu durumda sadece herşeyin tadını çıkartmak kalıyor :)
http://elbeso.com.tr/


23 Haziran 2012 Cumartesi

KARAKÖY FISH MARKET


End of the Galata bridge on the Golden Horn side at Karaköy there is a very tiny fish market. The fish market is lively and colourful. You can buy fish of your choice or you can enjoy the little restaurants. The food is basic but fresh and good. Don't forget to try fresh grilled fish, mixed herbs, crispy salad with lemon all served between bread. We call it in Turkey "ekmek arası balık" ;)

*Her ne kadar balık denilince ilk akla Kumkapı gelsede Karaköy'ün ayrı bir yeri var. Hem fiyatların uygunluğu hem de daha merkezi olması nedeniyle turistlerin de her zaman ilgisini çeken bu ufak balık pazarı her daim hareketli ve çok renkli. Canınız balık çektiğinde Karaköy'ün tadını çıkartın ;)

18 Haziran 2012 Pazartesi

WEEKEND INSTAGRAM PHOTOS

Hey I'm just back from a long weekend. I visited my family in Çeşme -a beautiful summer place on the west coast of Turkey- I was a lazy photographer and didn't use my camera this weekend. But I took all photos with my iphone and used Instagram. Here is my little travel diary...;)
P.S. If you want you can also follow me on Instagram, my username is "berrydewblog" And for those who are wondering how I look like...Nice to meet you ;)


*Ufak bir tatil kaçamağı bile tüm keyfimi ve gülümsememi geri getirdi. Her ne kadar hasta olarak bu 3 günü geçirmiş olsamda sızlanmadan, oflamadan-puflamadan, uslu uslu tüm sorumluluklarımı yerine getirdim. Denize girildi, bolca Ege lezzetleri tadıldı (bu sefer aşırıya kaçmadan :) ve güzel bir kitap eşliğinde güneşlenmenin tadı çıkarıldı. Tek yapamadığım gece gezmesiydi ama erkenden yatıp uyumak daha tatlı geldi. Seviyorum tatilleriiiiii

14 Haziran 2012 Perşembe

PARC FLORAL DE PARIS-1

22,000 square meters of nature, freedom and silence :) Parc Floral is a great alternative if you are looking for something different than history and shopping. Don't miss this beautiful place in Paris...
http://www.parcfloraldeparis.com/parc_floral.html

*Her Fransa'ya gidişimizde Türk genlerimize işlemiş olan piknik aşkıyla bir park ararken buluyoruz kendimizi. Aman ne kıro demeyin, Paris piknikleri bir başka oluyor! Halk güneşi gördüğü anda kapıyor çoluğu çocuğu, bir iki sandviç hazırlıyor ve şarap ya da şampanya (şaka yapmıyorum hatta soğutulmuş şampanya kovası ile hizmet eden sokak satıcıları bile var) eşliğinde başlıyor piknik yapıp günün tadını çıkartmaya. Bizde her koşula uyum sağlayan bir aile olarak karıştık kalabalığa :) Piknik sefamızın fotoğrafları yok bu sefer çünkü Parc Floral daha çok gezilip görülecek bir yer ve bir sürü kafeler var; ama anlattıklarım hoşunuza gittiyse ve bizde mangal yerine yayarak piknik yapmak istiyoruz diyorsanız en güzel yer Eyfel manzaralı Parc du Champ de Mars ;) Çiftler bu kıyağımı da unutmayın, romantizm yaşamak istiyorsanız sizin mekanınız nehir kenarındaki piknikler, konsept yine aynı kadehleri tokuşturarak ve ayaklarımızı nehire doğru sallayarak takılıyoruz...:P


9 Haziran 2012 Cumartesi

AMORINO

"I remember when I was about 10 years old; I peeked into the chef's kitchen of my favourite ice-cream shop for the first time. It was an eye-opening experience through wich I discovered this magic world. I was fascinated, not only because of my love of ice cream but more because of the marvellous pleasure I imagined the shop owner had in creating it. Now, 30 years later, with this same passion, here I am with my friend Paolo, in this amazing adventure which is Amorino." said Cristiano Sereni. He and Paolo Benassi two childhood friends created Amorino in 2002. Now is Amorino on the top and the crowds in front of their shops are a part of Paris's summer scene. Amorinooooo...
http://www.amorino.com/en/

*Ben dondurmayı her mevsim sevenlerdenim. Bulunduğum yere göre tercihlerimde değişir. Çeşme'de sakızlı yerim, Bebek'de minik toplu meyvelileri tercih ederim, Ara Cafe'de ev yapımını severim...Ama Paris'deyken bu dondurmacının önündeki kuyruk da nedir dediğimizde daha Amorino ile tanışmamıştık. Hem kendisinin tadı muhteşem hem de görüntüsü sempatik....hmmmm :)


8 Haziran 2012 Cuma

LA TOUR EIFFEL

The Eiffel Tower, named after the engineer Gustave Eiffel, is the tallest building in Paris. It is a puddle iron tower which was built in 1889 as the entrance arch to the 1889 World's Fair. Now it has become a cultural icon of France. First the tower elicited some strong reactions and nature lovers thought that it would interfere with the flight of birds over Paris. It was almost torn down in 1909 at the expiration of its 20-year lease, but was saved because of its antenna — used for telegraphy at that time. The tower is now the most-visited monument in the world.

*Ufak bir aradan sonra tekrar Paris'deyiz :) Her ne kadar halk bu kuleden hoşlaşmasa da- Fransa'nın en önemli simgelerinden biri olan Eyfel 1889 yılında inşaa edilmiştir. Aslında Fransızlara hak vermemek elde değil; Paris'de birbirinden etkileyici binalar, heykeller, anıtlar...dururken niye Eyfel simge haline gelmiş ben de anlayabilmiş değilim ama ben kendisine antipati duymam her gittiğimde de ziyaretimi esirgemem. Keşke her seferinde yüzlerce kişi sırada beklemese de tekrar manzaranın tadını çıkarabilsem...:S


2 Haziran 2012 Cumartesi

IT'S OFFICIALLY SUMMER...:)

The weather is warm, the days are longer, sun is shining and love is everywhere...:) Yes summer starts officially!!! I started a photo course in STFakademi and here are some photos from my photo tour...

*Eveeeeet işte beklenen yaz geldi. Biraz uzun sürdü ama sonunda keyifle tadını çıkartabileceğiz. Yağmurlar yine başlamadan ve hazır sicaklık 30 derecelere yaklaşmışken giyin uçuşan elbiselerinizi, geçirin ayağınıza açık ayakkabılarınızı ve kendinizi dışarılara atın. Ama atmadan önce STFakademi 'nin fotoğraf gezisinde çektiğim resimlere bir bakın ;)