31 Mayıs 2014 Cumartesi

34 RESTAURANT

Grand Hyatt Hotel is one of the best five star hotels in Istanbul and 34 is Grand Hyatt's restaurant. 34 offers Turkish and Mediterranean cuisine. We had an amazing dinner with slow steamed seafood in olive oil and orange, saffron risotto and red mullet ragout, oven roasted wild seabass with bitter chocolate cooked in fresh clay and braised endive and potato patties and as dessert we had warm apple tart with double cream and honey Gelato and Amaretti cookies....yumyum.


*Grand Hyatt Hotel'in bende çok ayrı bir yeri vardır. Yıllarca ben Hyatt Hotel'in içinde yer alan Gossip Bar'da cumartesileri dans gecelerine gittim. Orada zamanında gösteri yapmışlığım bile var :) Ama gel zaman git zaman İstanbul'un en kaliteli ve keyifli dans gecesi maalesef son buldu ve hatta Gossip Bar da sadece anılarda kaldı. Keşke yine açılsa...:( Uzun bir aradan sonra bu sefer yemek için yine Grand Hyatt Hotel'deydim.
 

 




34 Restaurant'ta girdiğim anda nereye bakacağımı şaşırdım, bir yanda muhteşem bir peynir köşesi, bir başka köşesinde koşup içine balıklama atlanası tatlı büfesi, ortada şeflerin hünerlerini sergiledikleri devasal bir açık mutfak ve sizi güleryüzle karşılayan çalışanlar. Hepimiz dağılıp çılgınlar gibi fotoğraf çekmeye ve şeflerin makarna yapımlarını kaydetmeye başladık. Tam yerimize oturmuştuk ki İtalyan executive şefi Fabio Brambilla masamıza geldi. Bize menüden ve yemeklerin hazırlanış şeklinden bahsetti. Menüdeki yemekleri duyunca hepimiz heyecanlandık, ben özellikle bitter çikolatalı levreği merakla beklemeye başladım.


Başlangıç yemeğimiz zeytinyağ ve portakalla yavaş buğulanmış deniz mahsülleriydi. Cam kavanozla yapılan sunum harikaydı, deniz mahsülleri ise ondan da harikaydı :) Daha sonra safranlı risotto-barbun yahni ve porçini mantar ile devam ettik.
Veee gecenin finali kil hamurunda fırınlanmış bitter çikolatalı deniz levreği ve beraberinde kendi suyu ile pişmiş hindiba ve patates keki. Levrek çok lezzetliydi ama benim gibi bir çikolata bağımlısı çikolatalı balık denildiğinde nedense tamamiyle bitter çikolataya batırılmış bir yemek hayal etmişti, aslında gerçek tabii öyle değildi :D Keyifle sohbetlerimiz devam ederken benim yemeklerdeki en sevdiğim an olan tatlı zamanı geldi. Sevgili şefimiz bizlere masum şekerle hazırlanmış ve sadece 42 kalori olan ılık elmalı tart ile kaymaklı ballı gelatoları ikram etti. Bitti sanmayın akabinde kahve ve çaylarımızla birlikte amaretti kurabiyeleri de afiyetle mideye indirdik.
  
O kadar yemeğe rağmen benim gözüm hem peynirlerde hem de o kocaman tatlı büfesinde kaldı. Sanırım bir peynir tabağı yemek ve tatlıları denemek için en kısa zamanda yine 34 Restaurant'ta gidilecek. Bizleri güleryüzle ağırlayan tüm ekibe bu keyifli gece için kocaman teşekkürler :)))

3 yorum:

Sargita Der Ki dedi ki...

Bunlar ne kadar güzel yiyecekler böyle, içeriği çok beğendim :)

Ben de bloguma beklerim :)
http://sargitaderki.blogspot.com

Sevgiler

BERRY-DEW dedi ki...

Çok teşekkürler, ben de artık takipteyim ;)

The Dainty Dolls House dedi ki...

Looks so yummy xx