2 Aralık 2014 Salı

GOODBYE AUTUMN

I never promised you a happy ending
You never said you wouldn't make me cry
but summer love will keep us warm long after
our autumn goodbye.....


*Tam yaz keyfinden sonra sonbahar renklerine yeni yeni alışmışken kış geldi :S Soğuk şimdi daha soğuk, günler ise daha da karanlık. Ama olsun kış da güzel çünkü bahar geliyor ardından :P Sonbahara geçtiğimiz günlerde gittiğim Atatürk Arboretumu fotoğrafları ile veda ediyorum. İstanbul'da henüz AVM yapılmamış son yeşil alanlarımızdan biri olan bu muhteşem yere umarım dokunmazlar da yeni nesiller hayatın sadece gökdelen ve betondan ibaret olmadığını öğrenme şansı bulur. Eğer henüz gitmediyseniz mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.








Arboretum Nedir: Arboretumlar bilimsel araştırma ve gözlem amacıyla orijini ve yaşları belli, her biri doğru ve dikkatli bir şekilde bir araya getirilmiş olan çoğunluğu ağaç ve diğer odunsu bitkilerin uygun seçilmiş alanlarda yetiştirilip sergilendiği tabiat parçalarıdır. Başka bir açıdan bakıldığında arboretumlar eğitim ve bilimsel yanları ağır basan bilgi, emek ve sabırla meydana getirilmiş birer canlı bitki müzeleridir.
Yeryüzünde kuruluşları yüzyılların ötesine dayanan arboretumların fonksiyonları çok çeşitlilik gösterir. Bunlar; ilk ve orta öğretimden üniversite düzeyine kadar tüm öğrencilere ve çevre halkına otsu ve odunsu bitkiler hakkında bilgi vermek, onları yetişme alanlarında tanıtmak, çevre koruma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bunun yanında, dünyanın dört bir tarafındaki eksotik ve endemik bitkileri iklimin müsaade ettiği oranda bir araya toplayarak uzun ve pahalı seyahatlere gerek kalmadan insanlara tanıtmak ve bunların içinden süsleme değeri olanları seçme imkanı sağlamak, nesli kaybolma tehlikesi altında bulunanları koruma altına almak, yabancı orijinli türlerin ülkemize uygunluğu konusunda çalışmalar yapmak da Atatürk Arboretumu’nun görevleri arasındadır.















3 yorum:

Unknown dedi ki...

muhteşemm bir yer gerçekten...

BERRY-DEW dedi ki...

Özellikle sonbaharda renkler inanılmaz :)))

The Dainty Dolls House dedi ki...

These are beautiful images xx