20 Şubat 2015 Cuma

DİVAN BRASSERİE BEBEK

Divan Brasserie Bebek winner of the "Skalite 2011 best restaurant" award, offers a breathtaking view and a menu that combines the best of Turkish and international cuisine. I had the chance to taste the special pumpkin menu and some of the classic tastes of Divan. Yummy yummy yummy.... ;)


*Yıllar önce Bebek'deki restaurant ve cafelerin kalabalığından sıkılmış ve Divan'a sığınmıştım. İyi ki de bir tesadüf sonucu Divan'ın o sakin, dingin ve inanılmaz keyifli ortamını keşfetmişim. Çoğu kişi hep önünden geçer, canı tatlı isterse uğrar ama Bebek Divan'ın alt katında denize sıfır lezzetli mi lezzetli bir yemek bölümünün olduğunu bilmez. Bu sırrı şimdi açığa çıkarıyorum ve sizleri ufak bir yemek yolculuğuna davet ediyorum.







Kışın vazgeçilmezlerinden olan balkabağı ile tadımımıza başladık. Kahve fincanı içinde servis edilen ve görüntüsü ile insanı gülümseten balkabağı çorbasını tattığınızda o gülümseme kocaman bir hazza dönüşüyor. Ben böyle lezzetli çorbayı hüüüüp diye yutarım ama itiraf edeyim hiç bitmesini istemediğim için yavaş yavaş tadını çıkara çıkara içtim :) Keyifli keyifli çorbalarımızın tadını çıkartırken öğrendik ki Divan özel bir balkabağı menüsü hazırlamış ve birbirinden güzel balkabaklı yemekleri sunacakmış.




Başlangıçlarda da balkabağı ile hazırlanmış olan Kiş Lorraine'e bayıldık. Hemen bitiveren balkabaklı kişin ardından Pancarlı Keçi Peyniri geldi. Sonra sırasıyla masamızı Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması, Kinoa Salatası ve Dana Carpaccio şenlendirdi. Özellikle avakado, turp, kişniş ve kaju ile hazırlanan Kinoa Salatasını çok sevdim. Ana yemeklerde Divan'ın artık klasikleşmiş lezzetlerini deneme fırsatı bulduk. Ağır ateşte pişirilmiş Dana Kürek ve roka, parmesan ve balzamik sosla hazırlanan Bonfile Dilimleri et sever arkadaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Ben Tavuk Şnitzel ve Calamarata'ya bayıldım. Şnitzel çok lezzetli bir patates salatası eşliğinde ikram edilirken Calamarata'da makarna ve deniz mahsülleri ile hazırlanıyor.




Ve gecenin finalinde Divan'ın muhteşem tatlıları ile mest olduk. İstanbul'un en iyi Trileçe'lerinden biri olan Divan'ın Trileçe'si anında bitiverdi. Tiramisu, Kahveli Tart, Balkabaklı Panna Cotta ve Kayısılı Tart ile gecemizi tatlı bitirdik. Balkabaklı Pana Cotta özel bir menüye dahil olduğu için maalesef sürekli Divan'da bulunmuyor ama özellikle Kayısılı Tart'ın da çok ama çok beğenildiğini size iletip azıcık teselli edeyim ;) Biz Divan'da karlar altında çok romantik bir gece yaşadık, huzur ve lezzet doluydu. Sizlerde Bebek'in kalabalığından ve karmaşasından bunaldığınız zaman artık nereye sığınmanız gerektiğini biliyorsunuz ;)








2 yorum:

The Dainty Dolls House dedi ki...

Amazing xx

Unknown dedi ki...

Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım :) Bana da beklerim..Sevgiler...