27 Nisan 2015 Pazartesi

PALİVOR ÇİFTLİĞİ

Who like Farm-fresh food? Palivor Farm is located in Kırklareli.The farm, first founded around 300 years ago, was revitalized under its current management in 2011 with the intention of producing high-quality, natural products without harming the local environment. All Palivor products are from the grounds of Palivor itself and you can find them in the small restaurant and cafe in Bebek.


*Son dönemde farkettim ki ben eski kahvaltıları çok özlemişim. Bir İzmir'li olarak çocukluğumdan beri bol zeytinyağlı, bol otlu baharatlı, meze kıvamında, anne eli değmiş lezzette kahvaltılar ederdik. Peynirler küp küp kesilir ya zeytinyağı dökülür ya da yoğurt ile karıştırılır ama mutlaka kırmızı biber veya kekik ile tatlandırılırdı. Kütür kütür biberler yerdik biz, mis kokulu domatesler, çıtır çıtır gevrekler ve en tazesinden boyozlar. Ayyy anlatırken bile canım çekti :S İşte böyle muhteşem kahvaltılar ederken artık çok şey değişti hayatımızda. Kalite ve tazelik dibe düştü, lezzetli bir peyniri zeytini arar olduk. Artık doğal kahvaltılık malzeme bulsam sevinçle hemen üzerine atlıyorum :)






Bir çiftlik var arkadaşlar o özlediğimiz eski lezzetleri bulabileceğimiz bir çiftlik. Trakya'da, Kırklareli ili'nin Demirköy ilçesinde, 1700-1800'lü yıllarda Istranca ormanlarının içerisinde kurulmuş ve 2011 yılında yeniden faaliyete geçirilen bir çiftlik, Palivor Çiftliği. Bu çiftlik kendi ürettiği organik tarım ürünleri ile birbirinden güzel lezzetleri soframıza getiriyor. Berry şimdi biz nasıl taaaa Kırklareli'ne gidip bu çiftliği bulacağız diyenlere müjde Palivor Çiftliğinin ilk mağazası Bebek'de bulunuyor ve ikinci mağaza da bu hafta Nişantaşı'nda açılacak.




Ben Palivor Çiftliğinde çok keyifli bir kahvaltı yaptım. Palivor Çiftliği Executive Şef'i Haldun Tüzel -kendisi Chaine des Rotisseurs tarafından şövalye ünvanıyla onurlandırılmış uluslararası bir gurmedir- bizi inanılmaz bir misafirperverlikle ağırladı. 2011 yılında "Avrupa'nın En İyi Çiftlik Projesi" seçilen Palivor Çiftliğinde şarküteri ürünleri, kendi yapımları olan reçeller (karpuz reçeli bile var!) sucuk ve sosisler, birbirinden lezzetli tatlılar (biz Trileçe ve Kavala kurabiyesini denedik... yummm), tabii ki peynir, zeytin gibi klasik kahvaltılıklar, yumurtalar, süt ve yoğurt çeşitleri, soslar.... ve daha neler neler bulabilirsiniz. Palivor Çiftliği'nde kahvaltıda yediğiniz ürünleri satın alma şansınız var. Yani önce güzel bir kahvaltı akabinde aklınızda kalan tüm ürünler hooop eve ;)

 

Küçücük bir yer olmasına rağmen sevimli dekorasyonu ile Palivor Çiftliği çok keyifli bir mekan. Kahvaltı severler ben yumurta yemememe rağmen oradaki Mereng yumurtalar için kalp kalp diyorum. Yumurta akının köpürtülerek hazırlandığı Mereng yumurtalar büyük ilgi görüyor. Özetle güzel bir kahvaltı yapmayı özleyenler Palivor Çiftliğinde aradığınız tüm sağlıklı ve lezzetli ürünleri bulabilirsiniz ;)  


2 yorum:

The Dainty Dolls House dedi ki...

All of this looks so perfect :)))) xx

SAĞLIK DEDEKTİFİ dedi ki...

Canım cektı:) Yeni keşfettim sizi bundan sonra takipçinizim benım sayfama da beklerım :) http://bukombinsenin.blogspot.com.tr/