27 Mayıs 2012 Pazar

REMBRANDT AND HIS CONTEMPORARIES

"The golden age of Dutch Art"is hosted by Sakıp Sabancı Museum which is located in Emirgan. The Museum is one of Istanbul's oldest settlements on the Bosphorus. This beautiful building was first a summer house of the Hidic family of Egypt and for a short time it also served as the Montenegran Embassy. After the mansion was purchased in 1950 by Hacı Ömer Sabancı it came to be known as "Atlı Köşk", The Horse Mansion, because of the statue of a horse that was installed in the garden; the statue is the 1864 work of the French sculptor Louis Doumas. After a little bit history back to the exhibition. The exhibition is presenting a total number of 110 works: 73 paintings, 19 drawings and 18 objects by 59 artists. Let's start...Where Darkness Meets Light...
For more info: http://muze.sabanciuniv.edu

*Bu pazar ne yapıyorsunuz? Eğer hala Rembrandt sergisine gitmediyseniz şiddetle öneririm çünkü hem havanın tadını çıkartabilir hemde sanat ile bütünleşebilirsiniz. Sakıp Sabancı müzesindeki Rembrandt sergisine doğru yol aldığınızda önce modellik yapıyorsunuz (giderseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız ;) sonra içinde nilüferlerin yer aldığı minik bir havuz sizi selamlıyor. Şaşkın bakışlı aslanları geçtiğinizde çok ses çıkartmayın, parmaklarınızın ucunda ilerleyin zira güzeller güzeli bir bayan çimlere uzanmış kestirmekte. Yokuşu tırmandıktan sonra şöyle bir nefeslenin ve muhteşem boğaz manzarasının tadını çıkartın. Veee Sabancı ailesini de selamladıktan sonra bir kızlar gecidine şahit oluyorsunuz. Köşke adını vermiş olan muhteşem atı da geçtiniz mi Rembrandt ve diğer Hollandalı sanatçıların keyfine varma vaktiiii....:)
P.S. Rembrandt sergisi 10 Haziran'da sona eriyor, acele ediiiiiiiiiinn...





























2 yorum:

Sofies closet dedi ki...

Really cute pictures. Thank you for your sweet comment at my blog. I've just posted a new post, if you'd like to take a look. :-)

Sofie from Denmark
www.sofiescloset.dk

fashiononboard dedi ki...

muhtesem bir sergiydi! bazi resimlerin basina gidip birkac kez daha seyrettim. gitmeyenler icin son 1 gun sanirim, kacirmasinlar :)

http://fashiononboard.net