1 Mart 2014 Cumartesi

AUF & KAUF

Auf and Kauf are located in Pera Istanbul. Auf is the new destination where the seasonal vegetable, the smoked turkey, the bidgets steak, the whole chicken, the crispy baguette, the wine and delicious dessert tray meets in a rustic and warm atmosphere. And Kauf was designed as a modern but yet cozy gourmet shop that starts the day serving breakfast with all home made products and continue with "auf" buffet lunch and for the rest of the day with charcuteries and cheese selections.
P.S.If you like different tastes, you will probably like the Beetroot tart with again beetroot ice cream ;)


*Bir vejeteryan olmanın en zor yanlarından biri de tadım günlerinde etleri ile meşhur mekanlardan davet almak sanırım :S Mekanist bana "Haydi Auf'a gidiyoruz" dediğinde uzun bir süre duraksadım. "Peki ben orada ne yiyeceğim?" diye kara kara düşünürken "Sorun yok biz mekanı bilgilendirdik" diye sevgili Elif bana geri döndü. Ben yine de etleri ile övgüler alan bu mekanda bakalım beni neler bekliyor diye gerilirken donatılmış masayı görünce tapas usulü hazırlanmış olan mezeleri sevgiyle kucaklamak istedim.



Mekanist'ciler bir arada


NuPera'dan içeri girdiğinizde sağınızda kalan mekan Kauf oluyor. Kauf'daki balkabaklı mücverden mi başlasam, tadına doyamadığım ayvalı baklagil salatasından mı, yoksa mezeler arasında favorim ilan ettiğim nohutlu pazı kavurmayı mı anlatsam bilemedim.Yediğimiz tüm mezeler mevsim sebzelerinden yapılmış ve çok lezzetliydi. Bu nedenle Kauf'da menü sürekli değişiyor, çünkü şef herşeyin en tazesini ve en güzelini seçerek hazırlıyor ;) Bir diğer mutlaka denenmesi gereken meze füme alabalık&kereviz ezme. Et severleri de unutmayalım; kayısı sos ile ikram edilen uykuluk ve fıstıklı kıymalı börek tadanlar tarafından çok beğenildi. Biz mutlu mesut tüm yiyecekleri tadarken öğrendik ki bunlar aslında sadece başlangıçlarmış :S
Füme alabalık&kereviz ezme

Balkabaklı mücver ve Fıstıklı kıymalı börek

İncir püreli kaz ciğeri

Kauf'dan sonra sıra Auf'daydı, yani NuPera'nın sol tarafına geçtik ;) Auf'da çok stratejik davranıp hemen masanın tam ortasına kuruldum. Böylece hem sağdaki hem de soldaki yiyeceklere kolaylıkla erişebilecek ve ortadaki tabaklar da tamamen benim olacaktı hihahooo :))) Auf'da tüm yiyecekler sadece mideye değil aynı zamanda göze de hitab ediyor. Sunum önemlidir, o minicik çiçekler, lezzetli mi lezzetli soslar ve ufacık dokunuşlar zaten çok başarılı olan yemekleri daha da cazip hale getirmiş Bana göre gecenin favorileri karides ve kerevizli risotto, fasülye ezmeli ahtapot, şefin tavsiyesi olan ayva sosu ve siyah risotto ile ikram edilen deniz tarağı, mevsim mantarlı spaghetti ve benim için özel hazırlandığı söylenen balkabaklı roka salatası (kendisi ile aşk yaşadık) Tabii ki menü sadece saydıklarım ile sınırlı değil, bonfile, kuzu incik, somon, lagos...gibi daha birçok seçenek de mevcut.




Balkabaklı roka salatası

Tatlı kısmında ise Auf bizi gerçekten de şaşkına çevirdi. Pancar dondurmalı ve pancar dilimli tart yedik desem.... ve gerçekten de çok başarılıydı. Bunun dışında çikolatalı popcorn ve kestaneler ile ikram edilen çikolata krem,  beyaz çikolata ve krokanlı balkabağı tatlısı ve fırınlanmış karamel yedik. Auf ve tabii ki Kauf kelimenin tam anlamıyla yemeği keyife çeviren mekanlar. Yediğimiz herşey birbirinden lezzetli ve süprizlerle doluydu. Kendinizi şaşırtmak ve de özellikle şımartmak istiyorsanız mutlaka deneyin ;)

Pancarlı tart



5 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
The Dainty Dolls House dedi ki...

Looks wonderful x

Motive to be Pretty dedi ki...

Omg!!! Really??? i love all your pictures. make me hungry!! looks good!

sanayi mutfak dedi ki...

güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..

BERRY-DEW dedi ki...

Çok teşekkürler ama asıl övgüyü Auf ve Kauf hak ediyooor :)