23 Temmuz 2014 Çarşamba

360 SUADA CLUB

360 Suada Club is placed on the Galatasaray Island in the middle of the Bosphorus. It commands a 360 breathtaking view over the water. You can find in 360 traditionel Turkish food with 360's internationel flavors. Few days ago I visited this amazing place and tried many delicious appetizers, main courses and really really good desserts like Chocolate Orgazm ;) Check the photos and you will see what I mean....:)))


*Sizler de benim gibi bazen İstanbul'un karmaşasından uzaklaşıp huzurlu saatler geçirmek istiyorsanız kilometrelerce yol katetmeden hemen bir tekneye binip 5 dakika içinde soluğu Suada (Galatasaray Adası) da alabilirsiniz. Gündüzleri havuz geceleri ise keyifli bir gece mekanına dönen Suada'da manzara muhteşem. Suada'nın içinde birçok lezzetli restaurant da mevcut. 360 Suada Club hem boğaz hem de aynı zamanda havuz manzarası ile uzun bir süredir hizmet veriyor. Gurmeloggers olarak Cem Karakuş'un önderliğinde 360'ın birbirinden lezzetli ve şaşırtıcı menüsünü inceleme fırsatımız oldu. Neden şaşırtıcı dediğimi ilk başlangıç yemeğinde anlayacaksınız ;)  






İlk olarak kavunlu dondurma kuplar servis edildi. Tatlılar benim her zaman favorilerim olduğu için başlangıçta yemişim bitişde yemişim, bir tatlı bir tuzlu yemişim hiiiiiç farketmez :))) Ama bu dondurma bildiğimiz dondurmalardan değilmiş, kavun ile servis edilen peynirin dondurma haliymiş! Ben bu farklı tadı sevdim, bana çocukluğumda yediğim krem peynirlerini hatırlattı :) Daha sonra soframız Antakya usulü zeytinli salata, trüf yağı ve soya ile lezzetlendirilen kuşkonmaz, füme peynirli paçanga böreği, elma ve pancar ile servis edilen kabak çiçeği dolması ve baharatlı çıtır kalamar ile donatıldı. Bir sebze ve ot sever olarak özellikle semizotu ile salata gibi hazırlanan  kuşkonmazı çok lezzetli bulduğumu belirtmek isterim ;) Bizleri şaşırtan ikinci süpriz ise göz alıcı  sunumu ile ikram edilen nane sorbe oldu. Jöle kıvamındaki nane sorbenin içinde yeşil elma da  bulunuyor. Naneyi hiç sevmem ama elma tadını bana göre bile çok özel kılmıştı. Bizler daha  başlangıçların lezzetiyle mutlu mesut otururken ana yemeklerimiz de servis edildi. Tahinli piyaz ile  tereyağlı pidelerin üzerinde servis edilen bonfile şiş ve benim tercih ettiğim ıspanak kökü ve istridye  mantar ile sunulan susamlı kaya levreği. Dana şiş de lezzetli gözüküyordu ama levrek susamla  gerçekten muhteşem olmuştu. Veee sabırsızlıkla beklediğim muhteşem final "Tatlıların Defilesi"  Tam bir tatlı geçit töreniydi. Egzotik meyvelerle süslenmiş Hindistan cevizli sütlaç, sıcak karamel sos ile görsel bir şölen eşliğinde eritilen çikolata topu Chocolate Orgazmı, dört farklı renk ve tattan  oluşan mini Gözyaşartıcı Dondurmalar, pişmaniye vişne ve tarçınlı kurabiyenin muhteşem uyumu ile  bir araya gelen Sütlü İrmik Tatlısı ve masada bana çok uzak kalması nedeniyle resmini çekemediğim  çocukluğumuzun patlayan şekerleri serpilerek servis edilen muhteşem çikolatalı kek(kalp kalp)  Sizlerde 360 Suada Club'daki bu birbirinden lezzetli yemekleri İstanbul'un nefes kesen manzarası  eşliğinde denemek isterseniz 360'ın iki kişilik menüsünü alabilirsiniz, fiyatı 130tl.                                

   


















4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de bayılıyorum tatlım buraya. Ne zaman gitsek çok mutlu ayrılırız. Özel bir yer. Dilerrim kalitesi de bozulmaz.

BERRY-DEW dedi ki...

Bana göre İstanbul'un en keyifli yerlerinden biri, belki birgün Suada'da karşılaşırız :)

The Dainty Dolls House dedi ki...

What an amazing place, so cool :) xx

BERRY-DEW dedi ki...

Yes this little island is one of my favorite places in Istanbul :)