13 Mart 2015 Cuma

MASTERPIECE

"If you hear a voice within you say you cannot paint, then by all means paint and that voice will be silenced."
Vincent van Gogh

This little blog post is about my first painting :) I'm soooo proud of it. I made my first Picasso painting in  Masterpiece studio. Masterpiece is a great place where you can paint with your friends. And here is my Picasso masterpiece tataaam... :)))


*Kardeşim ilk Fransa'ya taşındığında ben de iki haftalık bir izin alıp yanına gitmiştim. Tabii kardeşim sürekli okula gidiyor ve benimle ilgilenemiyordu, ben de aldım elime bir harita başladım Paris'in her yerini gezmeye. En çok da müzeleri ve sanatcıların evlerini gezmiştim. Paris denilince insanların hep aklına aşıklar şehri gelsede benim için Paris sanatın şehri. O kadar çok sanatsal etkinlikler yapmıştım ki "birşeyler yaratmalıyım" diye sanatcı triplerine bile girdim :))) O dönemde takı yapmaya, kilden kendimce eserler yaratmaya başladım ama bir türlü resim konusuna eğilmeye cesaret edememiştim. Aslında o kadar da zor değilmiş. Bir Picasso tablosu yaparak bunu kanıtladım ;) Sevgili Handeledim'in önderliğinde kızlar olarak toplandık ve Taksim'de bulunan Masterpiece stüdyosunda ilk resimlerimizi yaptık.







Burası bildiğiniz resim kurslarına pek benzemiyor, aslına bakarsanız bir resim kursu da değil :) Masterpiece keyifli bir ortamda arkadaşlarınızla sanat dolu saatler geçireceğiz bir stüdyo. Bizler de aldık cipslerimizi, çikolata ve içeceklerimizi bir yandan hapur hupur yerken bir yandan da yapacağımız resim ve Picasso hakkındaki bilgileri dinledik. Sonrada hocamızın verdiği taktiklerle resimlerimizi yapmaya başladık. Renkleri karıştırmak, birbirimizin resimlerini inceleyip yorumlar yapmak ve bol bol da kahkahalar atmak bu dersin sanırım özeti. Ve en sonunda çöp adamı bile pek düzgün çizemeyen ben harika bir Picasso tablosu yaptım, çok gururluyuuuum. Sizlerde hayattan biraz uzaklaşmak, stres atıp sanatla buluşmak isterseniz Masterpiece'in bu eğlenceli atölyelerine katılabilirsiniz :)
İtiraf: Benim resim sanki biraz Michael Jackson portresi gibi oldu ama olsun ayrı bir yorum kattım ben tabloma :P  

2 yorum:

The Dainty Dolls House dedi ki...

Amazing painting my dear, love it :) xx

BERRY-DEW dedi ki...

Thank you, I'm soooo proud of it :p