17 Ekim 2013 Perşembe

ISTANBUL FASHION WEEK AND ZEYNEP ERDOGAN

Istanbul based designer Zeynep Erdogan, after winning the most important Fashion competition held in Turkey, ITKIB young designers contest in 2001, has moved to Milan with government scholarship to study at Domus Academy. While studying at Domus she started her fashion career by transforming vintage clothes with her style of customization and started to take part at milanese concept stores with these unique pisces. She showed her first collection in 2006 at Upside Fashion Fair during Milan Fashion Week and after that her small collections has started displaying in various concept  stores (Dolce Gabbana's concept store Spiga2Milan is one of them) Zeynep Erdogan since 2009 the designer is showing her collections at Istanbul Fashion Week, she also designs unique corporate clothing for many companies. Here is her latest collection from Istanbul Fashion Week 2013.


*Istanbul Fashion Week bitti ama etkileri hala sürüyor :) Ben IFW'ye sadece Zeynep Erdoğan defilesi için katıldım ve yeni mekanı çok beğendim. Özellikle organizasyonda çalışan tüm arkadaşları profesyonel duruşları ve duyarlılıkları icçin tebrik ederim. Kite yaparken sakatlanan arkadaşım Gökçe Fashion Week'in onur konuğu gibi ağırlandı :))) Eeee tabii en iyi arkadaşı olarak ben de bu VIP durumdan sonuna kadar yararlandım. Vale bizi geçiş olmamasına rağmen kapıya kadar araba ile götürdü, çok yürümememiz için özel bir kapıdan geçtik, içeride hiç yer olmamasına rağmen fotoğrafcı arkadaşlar bizlerle yerlerini paylaştılar, hatta ben hemen hızlandırılmış bir fotoğraf eğitimi bile aldım :) Tabii birde Zeynep Erdoğan'in defilesine basınla birlikte girip mankenleri özel olarak fotoğraflamamıza izin verilince ben kesin karar verdim, büyüyüncce moda fotoğrafcısıi olacağım :P
Gelelim Zeynep Erdoğan defilesine, kelimenin tam anlamıyla bayıldık!!! Zeynep'in kalbimizde zaten çok ayrı bir yeri var. Birkaç yıl önce bir dans gösterimiz için umutsuzca kostüm ararken bir dergide yükselen moda yıldızının haberini okumuştuk. Tasarımlarını görünce evet işte aradığımız bu diyerek hemen Zeynep'in kapısını çaldık. Bizi ilgiyle dinledi, en az bizler kadar heyecanlandı, nazımızı çekti ve sonuç: sşimdiye kadar gelmiş geçmişs en tarz dans kıyafetlerine biz sahip olduk :) Zeynep Erdoğan ITKIB genç tasarımcılar yarışmasında derece aldıktan sonra burslu olarak Milano Domus Academi'de master yaptı. Milano'da okuduğu sırada konsept mağazalarda ürünleri yer almaya başlayan genç modacı Istanbul'a döndüğünde atölyesini açıp giyisi ve aksesuar tasarlamaya başladı. 2013 Istanbul Moda haftasında Zeynep Erdoğan ağırlıklı olarak siyah-beyaz, geometrik desenler ve transparan kumaşlara yer vermiş. Benim gözüm özellikle aksesuarlara takıldı. Deri bileklik ve tasma kolyelere hayran kaldım. İtiraf etmeliyim bir çanta sever olarak geometrik desenli çantalarda da aklım kaldı :) Davet icin çoooook teşekkur ederiz; harika bir kolleksiyon, harika bir sunum kısaca Zeynep Erdoğan harikaydı!!!










Bursali Fotografci arkadaslara kocaman tesekkurler ve selamlar :)






2 yorum:

The Dainty Dolls House dedi ki...

So gorgeous x

BERRY-DEW dedi ki...

The Fashion Show was amazing :)