A new Mekanist event :) This time I was invited to attend Paula DaSilva's workshop at
Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel. Paula DaSilva is a famous chef who was born in Brazil. Her family moved to the USA when she was 7 years old. She grew up working in her family's Brazilian restaurants and went to culinary school in Fort Lauderdale. She was in 2009 a finalist on Hell's Kitchen and then the Executive Chef at 1500 Degrees Restaurant. And now she is the Executive Chef at 3030 Ocean. DaSilva's workshop was very interesting. The workshop includes tips, cooking techniques and different sauce recipes. DaSilva prepared a special menu for Art Restaurant in Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel. Her menu will be available through the end of November ;)
*Kurban bayramı bitti ama ben et yemelere doyamadım diyenlere gelsin bu post ;) Bayramdan önce daimi etkinlik yoldaşım ve sevgili blog arkadaşım
Ebrashca -artık kendisine blogumda özel bir sayfa açacağım :))), eşi lezzet üstadı yeni gurme Cenk ve herkesin tanıdığı ve çok sevdiği
Serap Tan ile yine yollara koyulduk. Bu sefer çok özel bir organizasyona, ünlü şef Paula DaSilva'nın workshopuna davet edilmiştik.
Mekanist'in
Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlediği bu etkinlik çok keyifli ve tabii ki lezzetli geçti :)
"Hell's Kitchen"in finalisti ünlü şef Paula DaSilva farklı sos
tarifleri ve özel et pişirme teknikleri ile ilgili bilgiler paylaştı.
Brezilya'da doğan fakat 7 yaşında Amerika'ya taşınan ünlü şefin ailesi
de uzun yıllardır restaurant işindeymiş. Çocukluğundan beri yemek yapan
ve dünyaca ünlü Şef Gordon Ramsey'in de yeteneğini takdir ettiği DaSilva
bizlere sadece güzel yemekler hazırlamakla kalmadı, aynı zamanda eti
pişirme ve lezzetlendirme konusunda da önemli bilgiler paylaştı. Biradan
portakala, zencefilden şalgam suyuna kadar farklı aromalar kattılan
etlere de rağbet tabii ki büyük oldu. Sessiz sedasız tarifleri dinleyen
Cenk şalgam sosu yapılacağını duyunca üzerimizden atlayıp en ön sırada
yerini aldı :) Keyifli ve bizler için çok faydalı olan workshopun
sonunda etler ışık hızı ile bitiverdi, ben düzgün resim bile çekemedim
:(
|
Herkes harıl harıl sosyal medya için çalışıyor :) |
|
Eeeeeeen sevimli çift ve Serapcım :) |
|
Tuğçe ve Hande |
Sizlerde bu lezzetli etleri tatmak isterseniz hemen acele edin.
Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de bulunan Arts Restaurant ekim ve
kasım aylarında farklı lezzetlere yer veriyor. Konuk şef Paula DaSilva
sizler için çok özel bir menü hazırladı. Yerel balık Ceviche'den karides
ve biftek Taco'lara, Brezilya usulu tavuk kroket Coxinha'dan siyah
fasülye püresi ve özel bir peynir ile servis edilen (fileto biftek)
Picanha'ya kadar birçok Latin lezzeti tatma imkanı bulacaksınız. DaSilva
tatlıları da unutmamış ve menüye karamelli tart, çarkıfelek meyveli
mousse ve trüf çikolatasını da eklemiş, benim yazınca bile ağzım sulandı
;)
|
Resim çekildikten 5 dakika sonra tabaklarda hiç birşey kalmamıştı yumyummm :) |
|
Şefin özel sosları, hediyelerimize bayıldık... |
Mekanist'e bu keyifli organizasyon için çok teşekkürler, özellikle
Elif ve Tuğçe'ye kocaman öpücükler :) Renaissance İstanbul Bosphorus
Hotel'in de tüm çalışanlarının emeklerine sağlık, bizleri çok güzel
ağırladılar. Biz çok lezzetli bir gece yaşadık ve yine bir sürü güzel
insanla tanıştık.
Sanal Mutfak Mert'i bir önceki Mekanist etkinliğinden
zaten tanıyorsunuz, bu etkinlikteki yeni arkadaşlarımız ise sevgili
Hande ve
Üşengeç Şef Dilek Yeni tanışmış olsak da biz sizleri çok
sevdik...kalp kalp...
P.S. Etkinlikteki tüm tarifleri ve DaSilva'nın et tüyolarını merak ediyorsanız Üşengeç Şef'in sayfasına mutlaka göz atın ;)
8 yorum:
Ama çok tatlısın berryyyyy :)
harika yazmışsıııın :)(Gurme Cenk'i unutmaman da gerçekten gözlerimi yaşartıyor =))) )
çok keyifli gözüküyor, sevgiler :)
It looks wonderful. Gorgeous pictures xx
Nasıl unuturum Cenk de artık bizden ;)
Çok teşekkürler, evet hem eğlendik hem de birsürü şey öğrendik :)
Thank you dear, big hugs :)
Tanıştığımıza çok memnun oldum
Ben de :)))
Yorum Gönder