23 Ekim 2013 Çarşamba

PAULA DASILVA WORKSHOP AT RENAISSANCE ISTANBUL BOSPHORUS HOTEL

A new Mekanist event :) This time I was invited to attend Paula DaSilva's workshop at Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel. Paula DaSilva is a famous chef who was born in Brazil. Her family moved to the USA when she was 7 years old. She grew up working in her family's Brazilian restaurants and went to culinary school in Fort Lauderdale. She was in 2009 a finalist on Hell's Kitchen and then the Executive Chef at 1500 Degrees Restaurant. And now she is the Executive Chef at 3030 Ocean. DaSilva's workshop was very interesting. The workshop includes tips, cooking techniques and different sauce recipes. DaSilva prepared a special menu for Art Restaurant in Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel. Her menu will be available through the end of November ;)


*Kurban bayramı bitti ama ben et yemelere doyamadım diyenlere gelsin bu post ;) Bayramdan önce daimi etkinlik yoldaşım ve sevgili blog arkadaşım Ebrashca -artık kendisine blogumda özel bir sayfa açacağım :))), eşi lezzet üstadı yeni gurme Cenk ve herkesin tanıdığı ve çok sevdiği Serap Tan ile yine yollara koyulduk. Bu sefer çok özel bir organizasyona, ünlü şef Paula DaSilva'nın workshopuna davet edilmiştik. Mekanist'in Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlediği bu etkinlik çok keyifli ve tabii ki lezzetli geçti :)








"Hell's Kitchen"in finalisti ünlü şef Paula DaSilva farklı sos tarifleri ve özel et pişirme teknikleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Brezilya'da doğan fakat 7 yaşında Amerika'ya taşınan ünlü şefin ailesi de uzun yıllardır restaurant işindeymiş. Çocukluğundan beri yemek yapan ve dünyaca ünlü Şef Gordon Ramsey'in de yeteneğini takdir ettiği DaSilva bizlere sadece güzel yemekler hazırlamakla kalmadı, aynı zamanda eti pişirme ve lezzetlendirme konusunda da önemli bilgiler paylaştı. Biradan portakala, zencefilden şalgam suyuna kadar farklı aromalar kattılan etlere de rağbet tabii ki büyük oldu. Sessiz sedasız tarifleri dinleyen Cenk şalgam sosu yapılacağını duyunca üzerimizden atlayıp en ön sırada yerini aldı :) Keyifli ve bizler için çok faydalı olan workshopun sonunda etler ışık hızı ile bitiverdi, ben düzgün resim bile çekemedim :(



Herkes harıl harıl sosyal medya için çalışıyor :)
Eeeeeeen sevimli çift ve Serapcım :)
Tuğçe ve Hande

Sizlerde bu lezzetli etleri tatmak isterseniz hemen acele edin. Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de bulunan Arts Restaurant ekim ve kasım aylarında farklı lezzetlere yer veriyor. Konuk şef Paula DaSilva sizler için çok özel bir menü hazırladı. Yerel balık Ceviche'den karides ve biftek Taco'lara, Brezilya usulu tavuk kroket Coxinha'dan siyah fasülye püresi ve özel bir peynir ile servis edilen (fileto biftek) Picanha'ya kadar birçok Latin lezzeti tatma imkanı bulacaksınız. DaSilva tatlıları da unutmamış ve menüye karamelli tart, çarkıfelek meyveli mousse ve trüf çikolatasını da eklemiş, benim yazınca bile ağzım sulandı ;)
Resim çekildikten 5 dakika sonra tabaklarda hiç birşey kalmamıştı yumyummm :)
Şefin özel sosları, hediyelerimize bayıldık...
Mekanist'e bu keyifli organizasyon için çok teşekkürler, özellikle Elif ve Tuğçe'ye kocaman öpücükler :) Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'in de tüm çalışanlarının emeklerine sağlık, bizleri çok güzel ağırladılar. Biz çok lezzetli bir gece yaşadık ve yine bir sürü güzel insanla tanıştık. Sanal Mutfak Mert'i bir önceki Mekanist etkinliğinden zaten tanıyorsunuz, bu etkinlikteki yeni arkadaşlarımız ise sevgili Hande ve Üşengeç Şef Dilek Yeni tanışmış olsak da biz sizleri çok sevdik...kalp kalp...
P.S. Etkinlikteki tüm tarifleri ve DaSilva'nın et tüyolarını merak ediyorsanız Üşengeç Şef'in sayfasına mutlaka göz atın ;)

8 yorum:

Ebrashca dedi ki...

Ama çok tatlısın berryyyyy :)
harika yazmışsıııın :)(Gurme Cenk'i unutmaman da gerçekten gözlerimi yaşartıyor =))) )

bademlebuduk dedi ki...

çok keyifli gözüküyor, sevgiler :)

The Dainty Dolls House dedi ki...

It looks wonderful. Gorgeous pictures xx

BERRY-DEW dedi ki...

Nasıl unuturum Cenk de artık bizden ;)

BERRY-DEW dedi ki...

Çok teşekkürler, evet hem eğlendik hem de birsürü şey öğrendik :)

BERRY-DEW dedi ki...

Thank you dear, big hugs :)

bademlebuduk dedi ki...

Tanıştığımıza çok memnun oldum

BERRY-DEW dedi ki...

Ben de :)))