3 Kasım 2014 Pazartesi

HI PHILIP CHIANG :)

Philip Chiang was in Istanbul :) P.F.Chang's is an Asian themed US casual dining restaurant chain in the United Stats with locations across the country. The chain was founded in 1993 by Philip Chiang and Paul Fleming. The first reataurant was opened in Arizona. We had the chance to meet Philip Chiang and to try the new sushi menu :)



*Bir sushi sever olduğumu herhalde bilmeyen kalmamıştır. Özellikle farklı ve yeni lezzetleri denemeye bayılırım. Geçtiğimiz haftalarda P.F.Chang's e özel bir menü tanıtımına gittiğimi hatırlayacaksınız. "Sushi a la P.F.Chang's" adını taşıyan yeni sushi menüsünü deneme fırsatını bulmuştum. Bu yeni menü tanıtımı çerçevesinde geçtiğimiz günler P.F.Chang's markasının kurucusu Philip Chiang İstanbul'a geldi ve Asya mutfağından özel yaşamına kadar birçok sorumuzu cevaplayıp bizlerle sohbet etti. Eeeee tabii bunu birbirinden lezzetli sashimi, tempura ve tabii ki sushiler eşliğinde gerçekleştirdik :)








P.F.Chang's in yeni sushi menüsünde efsaneleşen Dynamite Shrimp artık roll olarak da bulunuyor, karides severler için Chrunchy Ebi, acılı ton balığı, avokado ve susam taneleri eşliğinde sunulan Dragon Roll, bir sushi klasiği olan P.F.California, adına yaraşır şekilde gökkuşağını anımsatan Rainbow Roll, levrek severler için Bosphorus, mutlaka acı olsun diyenler için de Spicy Salmon ve Spicy Tuna çeşitleri yer alıyor. Yeni menü dışında P.F.Chang's in en çok satan üç ürünü olan Chicken Lettuce Wrap, Mongolian Beef ve benim en en eeeeeeen favorim olan Dynamite Shrimp'i de deneme fırsatı bulduk. (İtiraf: Dynamite Shimp'leri öpüp öpüp tüm kaseyi tek başıma yediğim doğrudur :S) Ve tabi finali de en tatlı şekilde yaptık. Tatlıların en haşmetlisi olan "The great wall of chocolate" ile çikolataya doyduk :) 








Tüm bu lezzetli yemeklerin yanında Philip Chiang ile yaptığımız sohbette kendisinin aynı zamanda bir sanatcı olduğunu ve yemek sektöründe çocukluğundan beri bulunduğunu öğrendik. Philip Chiang'in annesi ABD'nin ilk fine-dining Çin restaurantının sahibi olarak birçok başarıya imza atmış ve ödüller kazanmış. Philip Chiang aynı zamanda sokak yemeklerini çok sevdiğini ve hep denediğini iletti. Tabii bu kadar yemek sever bir araya gelince Philip Chiang için tavsiyeler ortalıkta uçuştu. Umarım verdiğimiz tavsiyeler doğrultusunda İstanbul'un birbirinden lezzetli yemeklerini sevmiştir, çünkü bizler Philip Chiang'in yemeklerine bayıldık ;)




4 yorum:

RaeAbigael dedi ki...

the food looks delish! :)

xoxo, rae
http://www.raellarina.net/

Adsız dedi ki...

Her biri ayrı leziz görünüyor!

BERRY-DEW dedi ki...

The taste was also delicious, yuuum :)

BERRY-DEW dedi ki...

Sushi severler hemen belli oluyor :)